WOLF&MOON

Wolf & Moon; een Nederlands/Duits duo vertelt hedendaagse nomaden-verhalen en heeft zojuist het debuutalbum ‘Before It Gets Dark’ uitgebracht. Ter ondersteuning van de promotie van dit album, om nieuwe verhalen te verzamelen en deze met eenieder te delen, heeft Wolf & Moon de afgelopen maanden non-stop getoerd door Australië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Dit jaar staat Wolf & Moon met maar liefst zeven optredens het SXSW Festival in Austin. Wolf & Moon’s muziek leeft van de samensmelting van de vocalen en verbind op zeer knappe wijze dromerige indie folk met elektronische elementen.

Het album werd opgenomen in Zweden en geproduceerd door de – multi platinum en Grammy genomineerde – John Andersson. Inspiratie werd o.a. gevonden in muzikale invloeden van artiesten als Feist, Bon Iver en de XX. De song ‘Static Pair’ werd hierdoor reeds in januari 2019 in Berlijn gekozen als het titelnummer voor de tentoonstelling ‘Unseen Westeros’ (Game of Thrones).

Het duo vindt zijn oorsprong nadat Stefany en Dennis elkaar in Nederland ontmoeten, ergens in de buurt van 52.0907 ° N, 5.1214 ° E. Een reis naar de US is het begin van een nieuw avontuur om samen muziek te maken en Wolf & Moon is een feit. Concerten in de legendarische Rockwood Music Hall en The Bitter End in New York, waar artiesten als Bob Dylan en Lady Gaga hun carrière begonnen, zijn de allereerste wapenfeiten van het duo. Uitnodigingen voor optredens in San Francisco en LA leiden tot het spelen voor Harry Belafonte.

Wolf & Moon schreef uiteindelijk de allereerste nummers, zoals “Getaway” en “Like A Shotgun”, op een Nederlandse boerderij in afwachting van de eerder genoemde road trips.

In de afgelopen 3 jaar toerde Wolf & Moon door 12 landen VS, VK, AUS, GER, NL, IRL, SE, PRT, IT, POL, FR, #SXSX 2019 #Reeperbahn 2018
Inmiddels is het album uit in Duitsland (AdP) en de USA (Bonfire Records).
2018: 40 shows (GER, AUSTRALIË, NL)
2019: 1januari – 31 mei: 45 shows (VK, IRL, GER, VS, NL)

Een eerste London show verkocht uit op 4 januari 2019 en inmiddels zijn ook de Duitse shows uitverkocht.

Nu is Nederland aan de beurt om dit duo te omarmen. Het album “Before it Gets Dark” zal in Nederland vanaf 3 mei onder de aandacht worden gebracht waarna de band in Nederland zal spelen op 5 mei in het Volkshotel in Amsterdam, op 6 mei Waterhole in Amsterdam. En op 8 mei in TivoliVredenburg te Utrecht. In oktober 2019 komt het duo terug voor een clubtour langs de clubs in NL.