Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland

In 2012 beleeft zangeres, songwriter en muzikante Sandra van Nieuwland een indrukwekkende doorbraak met haar deelname aan The Voice of Holland. Ze wint het seizoen niet, maar scoort wel grote hits met onder meer de nummers More en Keep Your Head Up. Ze breekt records in de Nederlandse hitlijsten door tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Daarbij staat ze met 5 singles in de top 10. Het album And More wordt platina.

Na het avontuur bij The Voice richt Sandra zich meer op het schrijven van eigen werk. Haar popalbum Banging On The Doors Of Love, geproduceerd door Tjeerd Bomhof, levert de succesvolle single Hunter op en wordt bekroond met de Edison voor beste popalbum.

Haar derde album Breaking New Ground komt uit in november 2015. Een plaat met nog meer aandacht voor haar unieke vocale geluid aangevuld met prachtige strijkerspartijen. Na meerdere club- en theatertours verzorgt Sandra in het najaar van 2016 het voorprogramma van Bryan Ferry.

2018 is het jaar van nieuwe in eigen beheer uitgebrachte muziek met een meer elektronisch karakter. Het album Human Alien landt op aarde en bevat liedjes over wat identiteit is, wat is echt en wat niet, de illusies van het leven. De release wordt opgevolgd door alweer haar derde theatertour met 25 shows door het hele land. Tevens reist Sandra dat jaar mee als een van de artiesten van de ‘Elvis Comeback Special’ (tournee van de Strange Brew-band) samen met Barry Hay, Lucas Hamming, Anne Soldaat, Yorick van Norden en Ntjam Rosie.

2019 begint met het componeren en schrijven van de muziek voor de show Volgens Mij van het theatergezelschap Bonte Hond. Een bijzonder project in het kader van Bevrijdingsdag, met Sandra’s single Thirsty dolphins als resultaat. Ze gaat mee op tour en treedt tevens op voor premier Rutte op 5 mei. Naast het theaterproject schrijft Sandra meer liedjes voor verschillende kunstprojecten, o.a. voor Stichting Simon de Heer (Nederlandse schilder), waarvan in 2020 een aantal nummers zullen verschijnen.

In 2019 gaat Sandra ook op tour met de voorstelling One Piece of Music, waarin Sandra klassieke Woodstock-nummers brengt met artiesten als Frank Lammers, Pablo van de Poel (DeWolff), Ricky Koole, Stéphanie Struijk en Paul de Munnik. Aan het einde van 2019 wordt de kerstsingle Mirrors uitgebracht.

Eind februari 2020 verschijnt Sandra’s nieuwe single Little one, dat ze schreef toen haar ex en vader van haar kinderen vertelde dat hij een kindje krijgt met zijn nieuwe liefde. Met Little one verwelkomt ze dit nieuwe leven en vertelt ze hoe ze deze nieuwe situatie ervaart. Na de single-release volgt een tour langs verschillende popzalen in Nederland.

DISCOVER EVERYTHING

THE WORLD OF SANDRA VAN NIEUWLAND