Rum For Breakfast

Rum For Breakfast

Rum For Breakfast is ontstaan vanuit een bescheiden ochtendritueel tijdens een surfvakantie in Panama; een after-surf ontbijtje met havermout, banaan, melk én een goede scheut rum. Een project waar surfer Machiel Scholten alle kanten van zijn kleurrijke karakter laat zien. Alles draait om avontuur, vriendschap en frisse popliedjes gecombineerd met melancholische indie, voor liefhebbers van Tom Misch en The National. 

Think About You
Op vrijdag 16 oktober 2020 is de nieuwe single Think About You uitgebracht. Machiel schreef het nummer op de dag dat premier Rutte de eerste ‘intelligente’ lockdown aankondigde. “Dit gaf me een melancholisch gevoel, waardoor ik met weemoed terugdacht aan onze surftour langs de Baskische kust en surfkampen. Toen had ik echt heimwee naar de zomer.”

Grote Prijs van Rotterdam
De videoclip van Think About You was al eerder verschenen, namelijk als voorproefje op de vrijdag voor de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie singer/songwriter, dat plaatsvond op zondag 20 september 2020. Als viermansformatie werd de publieksprijs in de wacht gesleept. “Tijdens dit optreden wilde ik verschillende stijlen laten horen. Samen met Rebekka Keus voor de intieme samenzang, maar ook met gitarist Ken Saes en drummer Joeri Wilffraat om de rock ‘n roll op te zoeken. Een bewuste keuze omdat ik in verschillende bezettingen en met verschillende stijlen uit de voeten kan. Ik wil mezelf niet beperken tot een specifiek genre.”

My Whole Heart
Op 9 april 2021 ging My Whole Heart in premiere op muziekblog The Daily Indie. Ricardo Jupijn schreef het volgende: “De band heeft een frisse mix weten te vinden tussen invloeden uit de surfcultuur en anderzijds dompelt het zijn sound in een schaduwachtige popnoir-wereld. Een geluid dat we eerder al hoorden op de nog altijd indrukwekkende track Shoot You Down. Op de nieuwe single My Whole Heart heeft de melancholische kant van Rum for Breakfast de bovenhand. In de teksten en de zang van Scholten hoor je het moment waarop zijn ogen worden geopend over de houdgreep waar je tijdens een relatie in vast kan komen te zitten.”
Lees het volledige interview hier.

Hey Baby
Het laatste wapenfeit is Hey Baby. In samenwerking met Open Up To Rotterdam werd in zijn ‘eigen’ Rotterdam Noord een videoclip geschoten.

DISCOVER EVERYTHING

THE WORLD OF RUM FOR BREAKFAST