Rum For Breakfast

Rum For Breakfast

Rum For Breakfast is ontstaan vanuit een bescheiden ochtendritueel tijdens een surfvakantie in Panama; een after-surf ontbijtje met havermout, banaan, melk én een goede scheut rum. De muziek is een mengeling van folk en R&B, met een melancholische ondertoon. Laidback, maar met een boodschap.

Thinking About You
Op vrijdag 16 oktober is de nieuwe single Thinking About You uitgebracht via de bekende online platformen. Machiel Scholten, de singer/songwriter achter Rum For Breakfast, heeft de tekst van het liedje geschreven op de dag dat premier Rutte de eerste ‘intelligente’ lockdown aankondigde. “Dit gaf me een melancholisch gevoel, waardoor ik met weemoed terugdacht aan onze surf-road-musictour langs de Baskische kust en surfkampen. Toen had ik echt heimwee naar de zomer.”

Grote Prijs van Rotterdam
De videoclip van Thinking About You was al op vrijdag 18 september verschenen, als voorproefje voor de finale op zondag van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie singer/songwriter. Als viermansformatie werd de publieksprijs in de wacht gesleept. “Tijdens dit optreden wilde ik verschillende stijlen laten horen. Samen met Rebekka Keus voor de intieme samenzang, maar ook met gitarist Ken Saes en drummer Joeri Wilffraat om de rock ‘n roll op te zoeken. Een bewuste keuze omdat ik in verschillende bezettingen en met verschillende stijlen uit de voeten kan. Ik wil mezelf niet beperken tot een specifiek genre.”

Solo of met band
Machiel schrijft bewust vanuit de gitaar, zodat hij de nummers ook in zijn eentje tot zijn recht kan laten komen. “Maar de meeste energie krijg ik van het spelen met anderen. Die impulsieve momenten, zelfs als iemand een ‘foutje’ maakt en waar een ander dan op inspeelt, met een glimlach en oprechte interactie tot gevolg. Dat is waar Rum For Breakfast om draait.”

DISCOVER EVERYTHING

THE WORLD OF RUM FOR BREAKFAST