Roosbeef

Roosbeef

ROOSBEEF

2021. “Fuck it”, dacht Roos Rebergen. De concerten die ze tussen de lockdowns door met haar superband – Pascal Deweze (Sukilove), Tim Van Oosten (Het Zesde Metaal) en Tom Pintens (Zita Swoon, Het Zesde Metaal) – nog kon spelen gaven zo’n voldoening dat ze zo snel mogelijk weer ging schrijven. Haar frustratie bleek het ideale recept voor haar songwriting. “Ik schrijf nummers om mee te kunnen optreden. Dat gevoel werd alleen maar versterkt toen het niet kon.” Roos Rebergen stuurde de demo’s naar haar band, maar door de volwassen arrangementen ontbrak er bij de repetities een uitvoerende muzikant. De naam Sjoerd Bruil (Millionaire, Dez Mona) viel snel. “Ik stuur vaak mijn liedjes naar Sjoerd”, vertelt Roos Rebergen. “De smaak en manier van spelen van Sjoerd trok ons enorm aan. Hij was exact wat we zochten.” 

2022, 3 juni. Voor het eerst in twee jaar laat Roosbeef van zich horen met nieuw materiaal. Arme Slechterik nestelde zich wekenlang in hoge rotatie op Radio 1. In dat nummer vraagt Rebergen zich af wat de duisternis zo aantrekkelijk maakt en wat onze nieuwsgierigheid triggert naar het geheimzinnige aspect van het leven. Wat hebben we te verbergen?

2022, 7 oktober. Met de wondermooie nieuwe single Mandola kondigt Roosbeef een nieuw album aan dat op 20 januari 2023 het levenslicht zal zien. Het nummer is een mijmerende reflectie op de onzekerheden waar we allemaal wel eens mee geconfronteerd worden. “Het leven lijkt de ander zo gemakkelijk af te gaan. Waarom kan ik niet doen en zijn zo als zij? Waarom is het voor mij zo moeilijk om de weg te vinden?”, vertelt Roos Rebergen over deze nieuwe single.

2023, 20 januari. Het nieuwe album van Roosbeef komt uit. De belangrijkste leidraad op de nieuwe worp is onmiskenbaar het live-gevoel dat de plaat met zich meedraagt. “Dat gevoel wilden we absoluut op het album vangen. We speelden alles met z’n vijven live in en maakten zo min mogelijk gebruik van overdubs zodat de spanning en onderkoelde sound overeind blijven.” Het album werd – net zoals de voorganger – opgenomen in Studio Jezus, de studio van producer & basisst Pascal Deweze. Het nieuwe album van Roosbeef komt uit op 20 januari 2023.

Roos Rebergen –  Vocals, Guitar, Piano

Tim van Oosten – Drums, Percussion
Tijs Delbeke – Vocals, Guitar, Bass, Trombone, Keys
Tom Pintens – Vocals, Guitar, Bass, Clarinet, Keys
Sjoerd Bruiel- Vocals, Guitar

foto by Felix Baumsteiger

LATEST RELEASE

LISTEN TO THE LATEST HIT SINGLES

LATEST NEWS

DISCOVER EVERYTHING

THE WORLD OF ROOSBEEF