Melanie Ryan

Melanie Ryan

Melanie Ryan is een singer-songwriter die zichzelf begeleidt op gitaar, ukulele en piano. Ze kwam er al vroeg achter dat het schrijven van muziek voor haar de beste manier is om haar verhaal te vertellen. Haar nummers gaan daarom vaak over haar ‘roots’, haar reis en over liefde. Sinds haar deelname aan Giel’s Talentenjacht is de snaar pas echt geraakt. Vanaf dat moment is ze aan het schrijven geslagen en treedt ze veelvuldig op tijdens festivals en andere evenementen.

In 2020 deed ze mee aan het SBS6-programma We Want More en heeft ze het tot de finale geschopt, met als memorabel moment het zingen met jurylid Davina Michelle. Tijdens haar laatste reis naar Nashville is Melanies manier van schrijven verder ontwikkeld en is haar muziekstijl veranderd in een ineengevlochten mix van verschillende muziekstijlen. Melanie noemt het ‘braided style country’, een mix van pop, modern county en folkmuziek. Het is een eerlijke manier van schrijven met Nashville-style storyteling gespeeld door echt muzikanten. Het is haar missie is om dit naar een groter publiek brengen.

What Would Dolly Do?
What Would Dolly Do? is een inspirerende muzikale theatervoorstelling waarin singer-songwriter Melanie Ryan het publiek meeneemt op haar muzikale missie. Geïnspireerd door haar grote idool Dolly Parton vertelt Melanie Ryan over haar muzikale reis als beginnende singer-songwriter, het ontdekken van haar eigen muzikale identiteit, haar studiereis naar Nashville en uiteraard veel anekdotes en verhalen over Dolly Parton. Verwacht een avond vol nieuwe songs en bekende covers in Nashville style!

DISCOVER EVERYTHING

THE WORLD OF MELANIE RYAN