Mattino

MATTINO

Mattino is zanger/songschrijver Matthijs Begheyn. Voor z’n debuutalbum ‘Op de goede weg’ schreef hij negen Nederlandstalige liedjes; stuk voor stuk aanstekelijke popsongs met opvallende teksten die door producers Jack van de Ven en Evert Zeevalkink tot een krachtig geheel werden gesmeed.

Sommige van Mattino’s teksten lijken op het eerste gehoor wat te schuren of zelfs licht politiek incorrect te zijn, maar wie beter luistert, hoort de ironie en de zoektocht die hij onderneemt om zichzelf te verbeteren. Keer op keer wordt hij geconfronteerd met zijn eigen onvolmaaktheid en de inconsistenties van zijn gedrag.

 

Matthijs schrijft al jarenlang liedjes met een boodschap. Met zijn band Rose Hip was hij meerdere seizoenen huisband van het Terschellinger duurzaamheidsfestival Springtij, schreef hij muziek bij de documentaire Ik, Plastic (BNN-VARA) en maakte hij muziek voor educatieve campagnes van o.a. de overheid.

Ook op ‘Op de goede weg’ speelt duurzaamheid een rol. Als Mattino wil hij iedereen die z’n eigen kleine bijdrage doet aan een betere wereld een schouderklopje geven. Immers, het klimaat warmt op, bossen verdwijnen en de pindakaas is ook nog eens op! Veel mensen worstelen met hun machteloosheid als het gaat om dergelijke wereldproblemen. Mattino worstelt vrolijk mee. Soms denkt hij op de goede weg te zijn, maar vaker roept hij vertwijfeld uit: ‘Ik weet het niet!’ Lach dus vooral hartelijk om zijn tekortkomingen, vergeet dansend je eigen gebreken en struggle met positieve energie verder!

Ondertussen wacht Mattino geduldig op het moment dat ook de alwetenden aan de talkshowtafels met hem meezingen: ‘ik weet het niet’.

MATTINO filmt nieuwe clip in levend labyrint

 

Mattino lanceert de nieuwe videoclip bij zijn single ‘Ik weet het niet’. De clip is opgenomen in het door Mattino mede-geïnitieerde Wilgenlabyrint van IJsselstein. De tekst is oorspronkelijk een knipoog naar z’n eigen tekortkomingen maar rond de verkiezingen weer even heel actueel en een mooie manier om de heren/dames politici en andere “zekerweters” een spiegel voor te houden. Zelf zingt Mattino nog vol overtuiging “Ik weet het niet”…

Mattino nam het initiatief voor het labyrint van IJsselstein in 2003. Wilgenkunstenaar Jan van Schaik bedacht het ontwerp en 400 schoolkinderen hebben de wilgen van het labyrint geplant. Duizenden knotwilgjes zijn intussen uitgegroeid tot een pad van 500 meter dat ieder jaar door tientallen vrijwilligers wordt gesnoeid.

Een labyrint staat symbool voor het levenspad. Het ingenieuze patroon laat je steeds recht op het centrum aflopen, “je levensdoel” of misschien zelfs “de dood”, maar vlak voordat je daar bent, maak je een scherpe bocht en leidt het pad je weer een totaal andere kant op.

Mattino: “Deze symboliek sluit prachtig aan op mijn nummer “ik weet het niet”. Je lijkt soms recht op je doel af te gaan, maar je weet het nooit zeker. In de clip zie je mij helemaal alleen een moeizame weg snoeien op mijn “levenspad” totdat ik geholpen wordt door een club vrienden. Samen snoeien we binnen de kortste keren het hele labyrint en hebben we weer iets meer ‘zicht op het leven’. Het was geweldig om opnames met een drone te kunnen maken en nu eindelijk eens goede foto’s vanuit de lucht te hebben. Het labyrint van IJsselstein ligt prachtig aan het water van de Nedereindse Plas en ik raad iedereen aan er eens te gaan kijken”.

LATEST RELEASE

LATEST RELEASE

LATEST RELEASE

LATEST NEWS

THE WORLD OF MATTINO