Lo van Gorp

Misschien doet de naam Lo van Gorp u niet direct een belletje rinkelen, maar bewust of onbewust heeft u zijn stem vaak gehoord. Lodewijk van Gorp – voor vrienden en bekenden ‘Lo’- is één van Nederlands beste zangers. Als backing vocalist is de lijst van samenwerkingen bijna eindeloos; Al Jarreau, Paul Carrack, Chaka Khan, Jacob Collier, Roger Hodgson, het Metropole Orkest en Oleta Adams, om er een paar te noemen en natuurlijk Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en Ladies of Soul, bij wie hij jarenlang in de band zat. Tevens bracht Lo in januari 2021 samen met Producer Phil Martin (Martin & Garp) het album Sentimental Fools uit.

Door de coronacrisis kwam het drukke leven van zanger Lo van Gorp met een klap tot stilstand. Dit gaf meer tijd en ruimte om muziek en teksten te schrijven, creativiteit vindt immers altijd haar weg naar buiten. Een vrucht hiervan is de single Omarmen / Embrace you die hij met zijn groep Dri3man in februari 2021 uitbracht.

Het debuutalbum, waaraan jaren is gewerkt, is getiteld True Friends. Lo heeft deze plaat samen met gitarist/componist/producer Patrick Drabe op compromisloze wijze gemaakt met de hulp van zijn vele befaamde muzikale vrienden. Het album is in 2021 al exclusief uitgebracht in Japan en zal op 3 juni 2022 wereldwijd worden uitgebracht.

In Japan gooit het album inmiddels hoge ogen bij de vele liefhebbers van zogenaamde Adult Oriented Rock (AOR) of Yachtrock. Het genre waar ook bands als Steely Dan, Eagles, Doobie Brothers, Hall&Oates, Al Jarreau en Venice in uitblinken. Sterke songs, rijke harmonieën, smaakvol en verzorgd gespeeld door de beste musici: een sound die we met name kennen van elpees uit Californië van eind jaren zeventig, begin tachtig.

De eerste single Fisher King komt in Nederland uit op 18 februari 2022. Losjes gebaseerd op de Arthuriaanse legende The Fisher King, gaat deze song over twee jeugdvrienden waarvan één verblind wordt door honger naar macht en persoonlijk gewin. Hij overspeelt zijn hand en verliest hierdoor zijn “heilige graal”, zijn ziel.

 

Lead vocals en alto & soprano sax : Lo van Gorp

Drums:                      Mark Stoop, Martijn Vink, Ton Dijkman, Arthur Lijten
Bass:                         Paddy van Rijswijk, Aram Kersbergen
Keyboards:               Eric van de Bovenkamp, Edwin Schimscheimer, Karel Boehlee
Guitars:                     Patrick Drabe, Arnold van Dongen, Dirk van der Wal
Percussion:              Sandra Sahupala
Trumpet:                   Jan van Duikeren
Flute:                         Jan Kooper
Tenorsax:                 Tom Beek
Trombone:                Louk Boudesteijn
Backing vocals:       Dri3man, Patty Gaddum, Raquel Brown, Simone Pormes

Productie:                 Patrick Drabe, Lo

Mix                             Patrick Drabe, Lo

Mastering:                 Udo Pannekeet

Songwriters: Steffen de Wolff, Patrick Drabe, Lo, Simone Pormes, Karel Boehlee, Arnold van Dongen, Tessa Boomkamp, Paddy van Rijswijk, Edwin Schimscheimer, Dirk van der Wal, Leon Ware

LATEST NEWS

DISCOVER EVERYTHING