Lori Lieberman

Lori Lieberman

Toen singer/songwriter Lori Lieberman in 1972 de voorzet voor de wereldhit ‘Killing Me Softly’ schreef veranderde dat haar leven voor altijd. Als onderdeel van de West Coast music scene werd ze in de jaren ‘70 in één adem genoemd met The Eagles, Joni Mitchell, John Stewart en werkte ze samen met onder meer Leonard Cohen en Don McClean.

Lori kan ondertussen terugkijken op een carrière van meer dan 40 jaar waarin haar speciale band met Nederland een terugkerende rol speelt. Voor haar vorige album werkte ze samen met jonge talenten Stevie Ann, Yori Swart en Sandra van Nieuwland en vertaalde ze een nummer van Henny Vrienten. Voor haar nieuwe repertoire koos ze heel bewust voor een samenwerking met de strijkers van het Nederlandse Matangi Quartet. De combinatie van haar perfecte popliedjes met hun bevlogen spel werkt betoverend.

Haar nieuwe album ‘Lori Lieberman and the Matangi Quartet, The Girl and the Cat’ bevat 13 composities waarin Lori niet alleen als songwriter maar ook als arrangeur schittert. “Vanaf het moment dat ik voor het eerst met het Matangi Quartet speelde, een paar jaar geleden in Carré, ben ik op zoek geweest naar een project om met hen te kunnen samenwerken. Ik was onder de indruk van hun artisticiteit en hun passie en ik wist dat dit een mooie match moest zijn”, zegt Lori. ”Het resultaat is nog magischer dan ik had durven dromen en ik kan niet wachten om het met de wereld te delen”.

Aan het nieuwe album werkten naast het Matangi Quartet onder meer Matt Chamberlain (Pearl Jam) op drums en Jaap Kwakman (3J’s) op gitaar mee. Productie was in handen van Bob Clearmountain (Rolling Stones, Bryan Adams).

Het Matangi Quartet is een Nederlands strijkkwartet. Bekend en geliefd om hun grensverleggende en altijd gloedvolle samenwerkingen behoren ze tot een nieuwe generatie klassieke musici. Ze deelden het podium met klassieke grootheden als Ivo Janssen en Tania Kross maar werkten ook succesvol samen met onder meer Herman van Veen, Youp van ‘t Hek, DJ Kypski en Eric Vloeimans.

Het album ‘The Girl and the Cat’ is uitgekomen op 6 september 2019 (Butler Records). Het album is op 4 oktober gepresenteerd in Carnegie Hall New York en speciaal voor het Nederlandse publiek op maandag 7 oktober in het Concertgebouw in Amsterdam, gevolgd door een clubtour langs poppodia en theaters.

DISCOVER EVERYTHING

THE WORLD OF LORI LIEBERMAN