VENICE kondigt nieuwe tour aan

Posted on Categories Venice

“JACARANDA STREET TOUR 2020”

Ter ondersteuning van de wereldwijde release van het nieuwste album “Jacaranda Street” keert de groep Venice in het voorjaar van 2020 terug voor een Europese tournee. Tijdens deze tour zal de groep ook een achttal concerten geven in Nederland.

De band uit Venice Beach Californië, die in ons land immens populair is mede dankzij hun grootste hit ‘Family Tree’, zal tijdens deze tournee komen met een gloednieuwe show en een volledige band line-up. Naast veel nieuw werk van o.a. het album ‘Jacaranda Street’ zal de band tijdens deze concerten ook teruggrijpen naar uniek ouder werk maar zeker ook naar de bekende publieksfavorieten.

Tourdata
14 april 2020 Roosendaal De Kring
15 april 2020  Rotterdam De Doelen
16 april 2020  Utrecht TivoliVredenburg
17 april 2020   Arnhem Musis
19 april 2020  Groningen De Oosterpoort
20 april 2020  Hoorn Het Park
21 april 2020 Heerlen Parkstad Theater
23 april 2020  Eindhoven Muziekgebouw

De kaartverkoop start zaterdag 28 september om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de zalen. Zoals altijd bij Venice kennen de concerten een pauze en zullen de shows worden afgesloten met een gebruikelijke Meet & Greet waarbij de fans met de band kunnen kennismaken en spreken. De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen dan bij de zalen vermeld staan te kopen. Kopers lopen namelijk het risico uiteindelijk ongeldige kaarten te hebben gekocht.
Venice werd in 1977 opgericht door de broers en neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. Met hun fraaie folk/countryrock en indrukwekkende samenzang, behoren zij in hetzelfde rijtje andere ‘westcoast’ grootheden als The Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne.
Vooral in Nederland, dat door de Lennons wordt beschouwd als ‘home away from home’, oogstte de band veel succes en werden zij beloond met een gouden album en de uitreiking van een Edison voor Beste Internationale Artiest. De waardering voor het vakmanschap van Venice is ook terug te vinden in de vele samenwerkingen die de bandleden zijn aangegaan met internationale artiesten waaronder Elton John, Bruce Springsteen, Sting en Dolly Parton. De meest recente samenwerking is die van Kipp, Mark en Pat Lennon met Roger Waters (ex-Pink Floyd) met zijn project The Wall, waarin zij de achtergrondzang verzorgen.

Links:
venicetheband.com/
www.facebook.com/venicetheband