Alexandra Alden released new single “Dancing Alone”

Posted on Categories Alexandra Alden, Geen categorie

Alexandra Alden (25), singersongwriter en gitariste is afkomstig van Malta en woont in Rotterdam. Ze studeerde daar af op het CODARTS Conservatorium maar ondertussen reist ze heel wat op en neer omdat ze jurylid is bij de Maltese versie van het televisie programma X Factor .

Op Malta valt ze op in X-factor als jongste jurylid maar ook het meest recht door zee wat haar niet in dank wordt afgenomen.Ze scoorde daar reeds twee nummer 1 hits waaronder met deze single Dancing Alone.
Haar muziek heeft de typerende folkfeel van Nick Drake en Joni Mitchell en ze zingt met heldere, diepe zangstem waarin de warmte en zonneschijn van Malta doorklinkt.“This is someone singing her heart out about obsession and broken hearts, going into the darker spectrum of human feeling” 
(The Times of Malta)
Op 27 september komt haar single Dancing Alone – voor het eerst buiten Malta uit – via  het label M.A.R.S. Worldwide

Na release op Malta van haar EP en haar debuutalbum‘Wild Honey’ werkt Alexandra Alden inmiddels aan haar tweede album.